Linoliemaling

Linoliemaling har været brugt siden 1600-tallet til effektivt at farve og beskytte døre, vinduer og andet træværk. I dag findes der vinduer i København, som stadig er i brug efter mere end hundrede år, fordi de altid er blevet behandlet med linolie. I Naturmaling fører vi flere varianter af de traditionelle linoliemalinger, der fortsat er det foretrukne valg for rådgivere og malere, der ønsker et flot resultat, som holder i generationer med et minimum af vedligeholdelse.

Som reference kan vi fortælle at vi har leveret maling til badeanstalten Helgoland’s nye sauna. For mere inspiration og insight, i et lille udvalg af hvor og hvem der har brugt vores produkter klik her decor-farver.dk.  

Linoliemaling fremstilles af naturlige olier fra pressede hørfrø, og tones med knuste eller olierevne mineralske pigmenter. Mange nye, kemiske plastmalinger lægger sig oven på træet, og vil ofte skalle af eller miste farve efter kort tid. Når du bruger linoliemaling trænger olien ind og udvider sig i træværket. Dette giver malingen en uforlignelig bindeevne og overfladen opnår herved stor slidstyrke. Det betyder også at malingen beskytter, men kvæler ikke. Og overfladen bevares diffusionsåben, så træet kan optage og afgive fugt. Derfor vil man sjældent se rådskader i linoliemalet træværk. Det er netop dette, der gør linoliemaling til en unik og bæredygtig træbeskyttelse næsten uden sidestykke.

Hvordan maler man med linoliemaling ?

Det kræver en smule instruktion, at male med linoliemaling. I butikken viser vi dig, hvordan du får det bedste resultat.Vi har også lavet denne lille video på vores blog der bekriver teknikken. Men vi rådgiver dig også om farvevalg og toner malingen i vores blanderum, mens du venter. Kom ind i butikken og oplev mulighederne. Vores standard udvalg ligger på ca. 200 farver af både klassiske farver og de mere morderne, så der burde være nok at vælge i mellem. 

Du kan også se vores store udvalg af farver i vores webshop på decor-farver.dk

 

Linoliemaling til træværk
Helgolands nye sauna malet med vores linoliemaling.
Linolemaling
Linoliemaling skal lægges tyndt på.
Linolemaling vindue
Bevaringsværdi vindue malet med linoliemaling

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.